Theater Grimeur - Visagiste Limburg

 

Anja is een veelzijdige grimeur en visagiste die te boeken is in Limburg en omgeving. Ze heeft ruime ervaring in verschillende gebieden, waaronder filmproducties, theater, en grimeer workshops. Of het nu gaat om Fashion make-up of grime in een historische setting, Anja kan worden ingehuurd voor diverse doeleinden, zoals Halloween grime, nepwonden maken en theatergrime, ook 2D ouder maken en het geven van grimeer workshops op locatie zijn opdrachten waar Anja veel ervaring in heeft.

 2D-verouderingstechnieken met behulp van schaduw- en oplichtingstechnieken voor het ouder maken van personages. Bij deze vorm van grimeren wordt gebruik gemaakt van crème make-up, wat een andere techniek is dan schminken met watermake-up. Crème make-up wordt voornamelijk gebruikt in toneel- en theaterproducties, film en televisie. Het is gemakkelijker te vervagen en wordt afgepoederd om een matte uitstraling te krijgen, zodat het niet gaat glimmen of weerkaatsen bij veel licht.

Voor toneel werkt Anja met meer contrast, warmere huids-tinten en uitvergrote lijnen. En worden wimpers, snorren, bakkenbaarden of sikjes aangebracht. Veelal wordt er gewerkt met de merken Grimas en Kryolan. 

Een sterk punt van AnjapirAnjA is het samenwerken door het vormgeven en luisteren naar de visie van een regisseur, door middel van kap en grime valt het complete plaatje samen.

 In 2022 heeft Anja de grime/ visagie verzorgd voor de voorstelling “OUKOUK” van de Zittesje Revue. Naast het ontwerpen van de grime, stuurde ze ook de schmink groep aan en werkte ze samen met het creatieve team, waaronder kleding, pruiken, decor en muziek. De regie was in handen van Nicole Schurgers en de tekst werd geschreven door Sjef Schurgers.
Naast de voorstelling is er ook een scholenproject opgezet waarbij Anja als gastdocent op scholen in de hele Westelijke Mijnstreek workshops Theatergrime heeft gegeven. Dit project werd enthousiast ontvangen. De Zittesje Revue bestaat in 2022 maar liefst 111 jaar en dit project draagt bij aan talentontwikkeling en steunt het doorgeven van de cultuur van toneelspelen, het dialect, zang, dans en alle creatieve beroepen om het theater heen. Dit wordt spelenderwijs onder de aandacht gebracht, zoals te lezen is in het krantenartikel uit De Limburger.