Over Anja

flamboyant, Betoverend en Intuïtief

In 2007 is Anja Derks haar eigen bruisende onderneming AnjapirAnjA gestart, waar ze op diverse manieren haar creativiteit tot uiting brengt. Met haar koffers vol kleuren komt ze als visagiste, grimeur of haarstylist naar je toe. Of het nu om een bijzonder kapsel, een vrolijk geschminkt gezicht of de make-up voor de mooiste dag van je leven gaat: Anja luistert naar jou wensen en combineert dat met haar professionele kijk op wat passend is voor jou. 

Klanten die haar schminkexpertises weten te waarderen zijn o.a. Grimas, Pathe bioscopen, Diakonessenhuis Utrecht, Hutten Catering, NIKE hoofdkantoor, De Vrijbuiter, Ikea, ANWB, Daelzicht, KinderKampeerWereld. Op evenementen, openingen en feesten  weet ze met haar kleurrijke schminkstand bezoekers met haar werk te betoveren. Misschien heb je deze kunstenares al eens schminkend op televisie, een landelijke beurs of regionaal evenement gezien. 

Bovendien deelt ze haar kennis maar al te graag! In samenwerking met de schminkspecialist geeft ze talloze vernieuwende cursussen en workshops. De schminkstudio’s van Ben en Sonny in Weert zijn al vele jaren haar tweede thuis, iedereen kan daar op vrolijke wijze veel van haar leren.

Anja heeft tijdens haar opleiding niet alleen alle vakdiploma’s voor visagie, grime en kapper gehaald, ze heeft ook de specialisatie ‘International Make-upartist’ in ‘s-Hertogenbosch gedaan. Direct daarna werd ze aangenomen aan de Kunstacademie, waar ze haar artistieke kant verder heeft ontwikkeld. Met een expositie van haar ontwerptekeningen in Theater aan het vrijthof en een theatervoorstellingen in samenwerking met Toneelacademie en conservatorium Maastricht is ze afgestudeerd als theaterkostuumontwerpster. Tussentijds heeft ze veel ervaring opgedaan als klantadviseur in een groothandel voor grime, make-up en kappers producten.

AnjapirAnjA wordt omringt door vele creatievelingen van verschillende disciplines, zoals fotografen, designers en artiesten, hierdoor ontstaan regelmatig mooie en waardevolle samenwerkingen.